CSERESZNYÉS MUFFIN - HA MÁR SZEZON VAN

  • 2011.06.05.
  • 1

régebben külön kevertem a muffin száraz és nem száraz hozzávalókat, de ma már nem teszek így, az eredmény továbbra is hibátlan, tegnap cseresznyés muffin készült, köszönhetően annak, hogy nagy adag cseresznyével tértünk haza egy vendégségből
első körben az ember kimagoz fél kiló édesebb fajta feketecseresznyét (vizes, germerzdofi stílusú cseresznyék erre a célra alkalmatlanok!)
második körben egy másik tálban kézi habverővel  vagy fakanállal habosra kever 2 egész tojást, 1/2 bögre (nád)cukorral, 1 teáskanál vaníliáscukorral, 1/2 bögre olajjal és egy 150 gr-os tejföllel
majd hozzákever 1,5 bögre lisztet, 1/2 bögre (apróbb méretű) zabpelyhet, 1/2 teáskanál sütőport, 1/2 teáskanál szódabikarbónát és csipet sót
és beleforgatja a cseresznyét, félreteszi állni, addig a sütőt 200 fokra előmelegíti
aztán meg könnyed 16-18 perc alatt légkeveréssel készre süti az előtte muffinformákba kanalazott tésztát
fontos: a fenti végeredmény nem túl édes muffinokat eredményez, de fogyási sebességükön ez nem látszik