BAZSALIKOMOS-FETASAJTOS ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES

  • 2012.04.03.
  • 0


kép forrása: www.1001-kochrezepte.de
az egyszerűség tökéletessége egy gyors levesben, ha marketinggel kellene indítsak, és különben is, tavasz van, kellenek a zöldek
amúgy meg nemsokára itt a borsószezon, szóval vagy várjunk addig, vagy ne, de 3 főre ~20 dkg zöldborsót kevés vajon 5-6 apróra tépkedett friss! bazsalikomlevéllel megpárolunk, amikor kész, kicsi liszttel (vagy keményítővel) megszórunk (staubolás, a szép német szó kedvelőinek, és a mennyiség kedvelőinek pedig egy csapott evőkanál), és folyamatos keverés mellett felöntjük 6 deci alaplével (ha nincs készen, akkor a bio leveskockák segítségével víz plusz leveskocka), mikor már forr, beledobtunk 5 dkg fetasajtot meg 1-2 további friss bazsalikomlevelet, és a merülőturmix segítségével szép simára turmixoljuk,
gyönyörű élénk zöld színű lesz (köszönhetően a bazsalikomos rásegítésnek) és szép krémes állagú (köszönhetően a lisztszórásnak) - pirított zsemlekockával tökéletes