Lisztmentesen írta

  • 2013.05.27.
  • 8

P { margin-bottom: 0.21cm; } A gluténmentes karalábéleveshez egy fej hagymát olajon megpirítottam, majd rádobtam a kockákra vágott karalábét és a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát. Kevergetve kicsit sütöttem, majd kevés kukoricaliszttel megszórtam és vízzel felengedtem, sóztam, borsoztam. Miután felforrt, kb 15 percig főztem, majd egy csomag petrezselymet összevágva beleszórtam. Egy tepsiben a füstölt, sózott szalonnát hasábokra vágott krumplira terítettem, majd együtt sütöttem. A szalonnát előbb ki kellett venni, mert az gyorsabban megsült. Rengeteg zsír sült ki a szalonnából. A zsírt egy kerámia serpenyőbe öntöttem és ebben sütöttem ki a kukoricalisztbe, majd tojásba mártott csirkemell darabokat, valamint gombát. A füstölt szalonna zsírjától nagyon finom íze lett. Fokhagymás uborkasaláta volt hozzá. A gluténmentes mákos sütihez 2 tojást 10 dkg vajat és ¾ bögre cukrot habosra kevertem. Tettem bele 1 kk szódabikarbónát és 1 kk fahéjat. Ehhez adtam 1 bögre darált mákot, 1 bögre lisztet (fele kukorica, fele rizsliszt volt) és 1 bögre tejet. Az egészet összekevertem. Kicsit híg volt, ezért tettem hozzá még egy kis lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és előre melegített sütőben 180 °C-on 35 percig sütöttem. Miután kihűlt, megkentem saját befőzésű szilvalekvárral. Finom lett.