Minipite

  • 2013.04.23.
  • 1

Amikor meggyes (vagy más édes) pitét sütök, sosem tudom pontosan, hogy mennyi tésztára lesz szükségem, úgyhogy inkább mindig kicsit többet készítek, és a maradékot megsütöm minipitének. Csak egy kis omlós tészta, lekvár, és a kenéshez egy kevés tojás. És egy muffintepsi. Hozzávalók: omlós tészta, (pl. ilyen) pár kanál lekvár (a képen josta lekvár van a pitében, de nagy kedvenc a fahéjas-alma) 1 tojás a kenéshez A tésztát kb. 4 mm vastagra nyújtom, nagy köröket szúrok ki belőle, és kibélelem vele egy muffintepsi mélyedéseit. Mindegyikbe rakok egy kevés lekvárt (ne legyen tele, mert kellemetlen, ha a lekvár befolyik a tészta és a tepsi közé). Előveszek valamilyen kisméretű kiszúrót, és egy-egy darabbal lefedem a lekvárt. A tetejét megkenem a tojással, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütöm.

Címkék

Vega Lekvár