Mini taquito

  • 2013.04.01.
  • 6

Hasonló már készült, akkor kicsit nagyobb kivitelben és sütőben sütve.Most piciket sütöttem, és olajban. Nagyon jó, nem tocsogós, két falat az egész, ideális film/meccs mellé. Az ötlet a “tiny foods party!”-ból van, de változtattam kicsit a tölteléken.Mennyiségeket nem írok, a lényeg úgyis az ötlet. Hozzávalók: tortillalap főtt vagy sült csirkehús, apróra vágva sajtszósz apróra vágott, kimagozott paradicsom apróra vágott hagyma olaja
sütéshez fogpiszkálók a mártogatáshoz sajtszósz / tejföl / guacamole… A tortillalapból 7-8 cm-es köröket szúrok ki. A csirkét összekeverem egy kis paradicsommal, hagymával és sajtszósszal (sűrű legyen, amiben a csirke dominál, nem kell a húst mindenhol bevonja a szósz).A kis tortilla-körökre egy-egy kanál tölteléket rakok, feltekerem, fogpiszkálóval megtűzöm, és forró olajban megsütöm. Papírtörlőre rakom, kihúzom a fogpiszkálókat, és melegen valamilyen mártogatóssal tálalom.Nagyobb adag esetén, érdemes sütőben melegen tartani (egy rétegben legyen a tepsiben, hogy ne puhuljon meg)