Caprese-nyársak

  • 2013.04.14.
  • 8

Magamtól nem szoktam 3 fogást végigenni, csak egyet vagy kettőt, úgyhogy ha én “etetek” másokat, akkor az első fogást a lehető legegyszerűbbre csinálom, hogy ne kelljen (még) többet a konyhában ténykednem (ami (még) több mosogatással járna), és hogy jusson hely a másik két fogásnak is.Ez a saláta-falatka persze nem csak előételnek jó, hanem vacsorára vagy “nassolnivalónak” az esti meccshez. Vagy bármilyen partira, ahol az étel egy fokkal “bonyolultabb” és igényesebb, mint egy zacskó édes keksz és egy chips tálba öntése.A nehézségi foka amúgy nem sokkal van ez utóbbiak fölött. Hozzávalók: kis fa nyársak koktélparadicsom (amikor nincs igazán szezonja, a legjobb a hosszúkás datolya/szilva paradicsomot venni) mini mozzarella golyók friss bazsalikom Az öntethez: 2/3 csésze balzsamecet 1 evőkanál (barna) cukor Az öntethez összekeverem a balzsamecetet és a cukrot, és közepes (nagy) lángon a felére-harmadára forralom. Miközben hűl, még sűrűsödik. Előző nap is elkészíthető.A nyársakat nem érdemes túl hamar elkészíteni, mert a bazsalikomlevél elszíneződik, ha sokat áll.A paradicsomokat elfelezem, a mozzarella golyókat 3 szeletre vágom.Minden nyársra egy paradicsom kerül, közé pedig 1-1 bazsalikomlevél és egy darab sajt. A nyársakat tálra rakom, és meglocsolom a balzsamecetes öntettel.Azonnal tálalom.