Gombás frittata

  • 2013.03.02.
  • 7

Új szakácskönyvek, új főzős újság, és most időm is van végre egy kicsi, úgyhogy visszatértem a konyhába! :-)Az egyik szerzeményem Martha Stewart “birodalmából” származik: “Power Foods: 150 Delicious Recipes with the 38 Healthiest Ingredients”. Borzasztóan egészséges alapanyagokból készülő, borzasztóan egészséges recepteket tartalmaz. Igazából egy receptet már korábban elkészítettem belőle, mert a weben szembejött Martha szuper lencsesaláta receptje, ami ebben a könyvben is szerepel.Úgyhogy a 150-ből már csak 148 “van hátra”. Sok a vega, sőt vegán recept. Nagyon kevés tejterméket fordul elő a receptekben, az is leginkább joghurt, magokkal, zöldségekkel, gyümölcsökkel, quinoával dolgozik. Ez egy gyors reggeli 2 főre: Hozzávalók 3 tojás (vagy 2 tojás és két fehérje) kb. 10 dkg gomba 2-3 újhagyma 2 evőkanál cottage cheese só, bors 1-2 teáskanál olívaolaj A zöldségeket felkarikázom,a
tojásokat egy tálba ütöm, és villával összekeverem. Hozzáadom a cottage cheeset, a gombát, a hagymát, sózom, borsozom, és alaposan összekeverem.Egy serpenyőben felhevítem az olaj felét, beleöntöm a tojásos masszát és közepes lángon pár percig sütöm – amíg az egész megszilárdul. Egy tányér segítségével megfordítom (közben ha szükséges a serpenyőbe öntöm a maradék olajat), és pár perc alatt készre sütöm. Cikkekre vágva tálalom. 2 adag.