Gofri reggelire - újabb közös sütőcske Baklavariával

  • 2013.04.14.
  • 1

Nem igazán mondhatom, hogy mostanában elhalmozlak Titeket receptekkel, de sajnos ez egy ilyen időszak nálam... május 21. után biztosan többet jövök majd. A kimaradásnak nagyon egyszerű okai vannak. Egyrészt most van nálunk a legnagyobb hajtás, esténként és hétvégén örülök, ha aludni van erőm. Másrészt, ez valahogy nálam ilyen átmeneti időszak. A téli gyümölcsök és zöldségek már elfogytak, a nyáriak pedig még sehol. Így már nagyon várom a névnapomat (igen, már tudom, hogy május 30., nem 31, ugye Mesi? :)), mert addigra a szezon is lemegy nálunk és a zöldség-gyümölcs-szezon pedig kezdődik. Hurrá! :)
Erről jut eszembe: már viszonylag finom igazi magyar epret találtam tegnap a gyümisnél... Szupi! :)De azért, kedves lakótárssal, Baklavariával
(hopp, egy titok rólunk :)) készítettünk egyik reggel gofrit. Mandulasarok receptje alapján, kis módosításokkal. Mivel nagy lekvár- és dzsemgyártó vagyok, így mindig van mivel ennünk a palacsintát és a gofrit :) Most éppen gyömbéres birsalmadzsem, fahéjas almadzsem és kékszőlőzselé volt hozzá. Bár azt gondolom, hogy az abszolút díjnyertes idei dzsemem a mangó-eper lesz, amiből egyelőre csak 3 kis üvegcse készült. A készlet elfogyott, így utángyártok majd :)Hozzávalók:150 g liszt1 dl tej1,5 dl tejszín3 ek nyírfacukor70 g vaj3 tojáscsipet só1. A tojásokat szedjük szét. A fehérjét a cukorral verjük kemény habbá.2. A vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá a tojássárgáját és a csipet sót. Keverjük össze.3. A vajas-tojássárgájás cucchoz adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, keverjük össze, majd apránként adjuk hozzá a lisztet is. Robotgéppel keverjük simára.4. Végül keverjük össze a masszát a fehérjehabbal.
5. Süssük ki gofrisütőben.Ehetjük dzsemmel, gyümölcsökkel, tejszínhabbal, nutellával...