Chilis-paradicsomos kagyló fehérborban párolva

  • 2013.03.15.
  • 7

Hogy mi mindig belefutunk abba a hibába, hogy nem készülünk fel a "boltnélküliségre" ünnepnapokon... Így történt, hogy muszáj volt felhasználnunk a fagyasztóban és hűtőben megbújó élelmiszereket.K nem szereti a kagylót és mivel más nem volt itthon, kénytelen volt beérni a jó kis kijevi golyócskákkal sült krumplival. Így lett a paradicsomos kagyló körete is a sült krumpli.Aki szereti a:kagylót;csípőset;gyorsan elkészíthető ételeket, annak kötelező kipróbálnia :)Hozzávalók:200 g tisztított feketekagyló2 dl édes fehérbor150 g paradicsompüré1 ek halszósz chili ízlés szerintbors, só
A tisztított kagylóhúst a 2 dl borban megpároljuk majd hozzáadjuk a halszószt, sót, borsot. Hagyjuk egy kicsit összeérni az ízeket kis lángon. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét és az apróra vágott chilit és hagyjuk kb 5 percet még a gázon kis lángon főni. Hát ennyi lett volna :) Nem több 15 percnél. Köretnek - ahogy már fenn is említettem - én most sült krumplit készítettem.