Whisky-s - csokoládés rakott palacsinta citromhabbal

  • 2013.02.26.
  • 2

Palacsintalázban égünk. A hétvégén már készítettem amerikai palacsintát, de annyira nem lett a kedvencünk. Valahogy a rendes palacsinta az igazi palacsinta. Ezért ma sütnöm kellett a hagyományosból, és mivel Évibarátnőm megkért, hogy ha legközelebb palát csinálok, írjam fel a pontos mennyiséget a hozzávalókból, így most tartom a szavam.Ezúttal egy rakott palacsintát hoztam - whisky-vel és csokoládéval töltve, néhány percre sütőbe téve, majd citromhabbal megspékelve. Nyami! :)Hozzávalók:A palacsintához (kb 10-12 db): 200 g liszt2 db tojás3 dl tej20 g cukor 0,5 dl szódavíz+olaj a sütéshez A csokikrémhez: 130 g étcsokoládé (70%)20 g cukor15 g vaj0,5-1 dl (kanadai) whiskyA citromhabhoz:125 g krémsajt (mascarpone vagy Philadelphia)1 citrom reszelt héja és leve15 g cukor1. A palacsintához a hozzávalókat - a szódavíz kivételével - robotgéppel simára keverjük, majd hozzáadjuk a szódavizet. Ha túl sűrű lenne a tésztánk, öntsünk hozzá tejet nyugodtan, a tészta sűrűsége függ a használt liszttől is.2. Kevés olajon süssük ki a palacsintákat (én nem szoktam túl vastagra csinálni).3. Kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra.4. Készítsük el a csokikrémet: vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét a vajjal és a cukorral. Öntsük hozzá a whisky-t is és keverjük simára. 5. A citromhabhoz keverjük habosra robotgéppel a krémsajtot és cukrot, majd adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét. Keverjük jóóóó habosra majd rakjuk be a fagyasztóba.6. Hőálló tálba rakjunk egy db palacsintát, kenjük meg a csokikrémmel, majd még egy palacsinta, még egy réteg csokikrém, ezt folytassuk addig míg el nem fogy a csokikrém vagy a palacsinta (a legfelső palacsintát már ne kenjük meg a csokikrémmel!). Rakjuk be az előmelegített sütőbe kb 10-15 percre.7. Hagyjuk kicsit hűlni a kész palacsintatortánkat, amikor már langyos, szeleteljük fel és díszítsük a citromhabbal (amit ne felejtsünk a fagyasztóban utána :)).Az étcsoki, a kesernyés whisky és a citrom fanyar íze zseniális triumvirátust alkot. Próbáljátok csak ki! :)