Vöröslencse-főzelék baconbe göngyölt kacsamájjal

  • 2013.02.24.
  • 0

Hétvégén piacoztunk K-val és ott láttam meg a vöröslencsét. Igazából valami krumplis dologban gondolkodtam hétvégére, de amikor megláttam, már változott is a terv. Főzelék lesz valamilyen sülttel. Vettem is hozzá a boltban kacsamájat, bacont és csirkemellet.Hozzávalók:A főzelékhez: 500 g vöröslencse2 dl kókusztej3 babérlevél2 ek tejföl só1 ek ecet (10%) - opcionálisA kacsamájhoz:500 g kacsamáj12 szelet baconoregánóborsA kacsamájat készítsük elő először.Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Alaposan mossuk meg a májakat és felezzük meg az egész darabokat.Szórjuk rájuk borsot és oregánót, majd egyesével tekerjük be baconnel.Tegyük hőálló tálba, fedjük le és rakjuk be a sütőbe. 20 percig pároljuk majd vegyük le a fedőt és süssük barnára.Míg sül a kacsamáj, készítsük el a főzeléket.A vöröslencse nagy-nagy előnye a sima lencsével szemben, hogy nem kell beáztatni. Csak alaposan mossuk meg és már főzhetjük is.Én most 2 dl kókusztejben főztem meg, plusz felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Hozzáadtam a babérlevelet és a sót és hagytam főni. Kb 20 perc alatt kész van. A végén adjuk hozzá a tejfölt és az ecetet is, már aki savanyúbban szereti.Ha nagyon híg lesz a főzelék, akkor a levéből keverjünk ki 1-2 evőkanál liszttel és hagyjuk még egy kicsit főni.