Felzabáltuk Rómát!

  • 2013.10.16.
  • 6

Pár hete, amikor éppen azzal voltunk elfoglalva a Szárnyas Ízvadász tesókkal Rómában, hogy betegre együk magunkat, már felhívtam erre a figyelmeteket a Facebookon, de most itt az audiovizuális bizonyíték is, hogy mindez nem valami őrült álom, hanem igenis valóság volt. Olyannyira, hogy a videóban látható pacalos (!) pizza, olajban sült mindenféle és a mennyei fagyi mellett még egy csomó mindent ettünk, ami nem is fért a vágott anyagba. Életemben nem ettem ennyit egy nap alatt, de megérte, nagyon vicces ámokfutás volt, remélem lesz még :)


Róma street food távirati stílusban:
- A rómaiak imádják a pacalt és ezért elég jól is készítik (elveszetettem pacalszüzességem).
- Bárkit kérdeztünk, abba a fagyizóba küldött minket, ahova végül el is mentünk. Ha Rómában jártok, kötelező program, minden fagyi, amit eddig ettem csak béna hamisítvány.
- Egyre több a "street food" hely Rómában is, ahol eddig ez egyáltalán nem volt jellemző. Az olaszok szeretnek ülve enni, nem véletlen, hogy a slow food mozgalom is innen indult. Élmény ezeket a helyeket felfedezni, sokkal jobban jártok vele, mint a "Tourist menu"-t hirdető béna trattoriákal.
- Pizza bianca: két feltét nélküli pizzatészta közé pakolt szendvics. Friss, ropog és egy kis mortadellával nem lehet elrontani.
- Suppli: paradicsomos raguval töltött rizottó golyó panírban sütve (kicsit olyan, mint az arancini Szicíliában). Muszáj enni belőle, mondjuk uzsira.
- Fritti: kb. ugyanaz, mint a tempura - bármit bepaníroznak és hirtelen kisütnek olajban. Menők a halas és a zöldséges változatok, a lényeg, hogy minden nagyon friss.