Túrófánk

  • 2013.02.01.
  • 2

Ez a fánk nem lesz a mumusod, ugyanis nem kell keleszteni. Egy óra pihentetéssel együtt 90 perc alatt elkészül, de én nem ezért szeretem. Nekem azért a kedvencem, mert a nagymamám receptje, túró van benne, és hidegen még jobb, mint frissen.
Túrófánk

Egy dolgot nem lehet csak megúszni vele, az olajban sütést, de akkor már nem is lenne fánk. Farsang van, kötelező és kész! Narancsos napjaimat élem, ezért a citromhéj helyett ebbe is narancshéjat reszeltem és azt képzeltem, hogy naracskrémet készítek majd hozzá, de ez elmaradt. Sárgabarack lekvárral így is szuper volt, de aki akar, készítsen csak hozzá krémet, recept pl. itt (csak a citromot kell narancsra cserélni). Előtte a leves sütőben sült zöldségekből készült és senki nem hiányolta a húst az ebédből.
Recept
50 dkg túró6 egész tojás20 dkg rétesliszt4 ek cukor2 kk szódabikarbóna1 citrom reszelt héja
olaj a sütéshez
A túrót robotgépbe teszem és 1-2 percig erős fokozaton keverem, hogy összetörjön. Egyenként beledolgozom a tojásokat, majd a cukrot. Belereszelem a citrom/narancshéjat, majd összedolgozom a liszttel és a szódabikarbónával is. Letakarom és hűvös helyen (nem kell a hűtőb tenni) 1 órán át pihentetem.
Az olajat kis lángon felhevítem, kiskanállal ladbákat szaggatok a tésztából a forró olajba. 2-3 percig sütöm, majd megfordítom, hogy minden oldalán piros legyen a fánk. Papírtörlőre szedem melegen, langyosan vagy hidegen is kitűnő.

Van még egy fánk receptem itt.






Címkék

Desszert Tél