Tabbule, arab petrezselyemsaláta

  • 2013.10.27.
  • 2

Kívánságra készült, a recept hozzá egyenesen Dubaiból, az unokanővérem férjétől érkezett.Sosem kóstoltam előtte, azonnal megszerettem. Nagyon egyszerű, és aki kedveli a petrezselymet, rajongója lesz ennek az ételnek.A Közel-Kelet egyik legismertebb fogása, előételként, vagy inkább csipegetni valóként (mezze) fogyasztják, de nálam most sóval, borssal és egy kevés citrommal ízesített, alufóliában párolt hal körete lett.Hozzávalók:3 csokor petrezselyemfél csokor menta1 csomag újhagyma (nem kaptam, helyette egy fél vöröshagymát tettem bele)3 szem lédús paradicsom100 g bulgur (tört búza)1 dl friss citromlé1,5 dl extra szűz olívaolajsó, frissen őrölt fekete borsA bulgurt kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben megfőztem.A petrezselymet és a mentát felaprítottam, a hagymát és a paradicsomot nagyon apró kockákra vágtam. Némely recept ír bele uborkát is, nálam most az kimaradt.A földfűszereket, a zöldségeket és a bulgurt összekevertem, sóval, borssal, olajjal és citromlével ízesítettem. 2-3 órát legalább érdemes állni hagyni, hogy összehangolódjanak benne az ízek.Borajánló: olyan borvidékre kalandoztunk, ami ritkán fordul elő nálam, de érett gyümölcsösségével, telt zamatával remekül illet a menüsorba.Font Pincészet, Ezerjó Selection, 2009 Tabbule köretként, párolt hallal