Spanyol burgonya

  • 2013.05.29.
  • 7

Ha a Földközi tenger melege, napsütése és életvidámsága nem jön hozzám, akkor kénytelen vagyok én lépéseket tenni a mediterráneum felé. Egy spanyol egytálétel formájában.Persze lenne még ötletem, hogyan varázsoljak magam köré vérforraló spanyol hangulatot, de jelen pillanatban csak egy ebédrevalót tudtam előrántani a hűtőszekrényemből. Csinos hispán flamencotáncosokat ugyanis nem tartok itthon.Hozzávalók 2 személyre:300 g apró szemű újburgonya1 nagy fej fehér hagyma1 zöld vagy piros húsú paprika1 cukkini1 érett paradicsom3 dl zöldségleves (vagy 3 dl víz és 1 zöldségleves kocka)1 teáskanál mustár1 dl hámozott, passzírozott paradicsom (most maradék bolognai szószt használtam, így is finom lett, de ezt csak az utolsó 10 percben kevertem a zöldségekhez)olívaolajsó, borscsípős pirospaprikafűszerköménypetrezselyemA hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, a burgonyát alaposan megmossuk, és elnegyedeljük.Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a hagymát és a krumplit és 4-5 percig kevergetve pirítjuk.A cukkinit előbb félbe, majd félkarikákra, a paprikát csíkokra vágjuk, majd a serpenyőbe tesszük. További 4-5 percig pirítjuk a zöldségeket.A paradicsomot nagyobb darabokra vágva hozzákeverjük, mustárral, paprikával, sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük, felöntjük a levessel és a paradicsommal.Felforraljuk, majd kis lángon 35-40 percig főzzük. Akkor jó, ha a burgonya megpuhult és a levet magukba szívták a zöldségek. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.Friss, puha kenyérrel vagy tortillával kínáljuk.