Skandináv pompos, avagy füstölt lazacos pizza

  • 2013.05.09.
  • 3

A pizza nálam szinte mindig maradékból készül. Néha igen meglepő maradékokból, s egy háromhetes svéd túra után mi más lenne a hűtőmben, mint a kézipoggyászban hazacipelt füstölt lazac?!Annyira karakteres az íze, hogy csak egy kis hagymát meg kaprot adtam hozzá és citromolajjal
permeteztem meg.Tökéletes választás mellé egy pohár lazacrózsaszín rosé.Hozzávalók:1 adag pizzatészta3-4 szelet füstölt lazac1 fej fehér hagymafél csokor friss kapor1,5 dl tejföl10-15 dkg reszelt sajtsó, borsolaj A tésztát kinyújtjuk, pizzatepsibe terítjük, a sütőt előmelegítjük 200 fokra.A hagymát félkarikákra szeleteljük és egy kevés olajon megdinszteljük. Lezárjuk a tüzet, és hozzákeverjük a tejfölt. Sóval, borssal, aprított kaporral ízesítjük. Ezzel kenjük meg a pizzalapot.A lazacot csíkokra vágjuk, és elrendezzük a tészta tetején. Adhatunk hozzá egy kevés kapribogyót, olajbogyót vagy meglocsolhatjuk egy kevés citromos olajjal.Rászórjuk a sajtot és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Címkék

Pizza