Narancsos csirkecomb

  • 2013.04.29.
  • 9

A menü főfogása narancsos csirkecomb volt, habkönnyű burgonyapürével, párolt sárgarépával, friss salátával.Hozzávalók:4 egész csirkecomb1 narancs2 evőkanál méz1 evőkanál reszelt gyömbér2 evőkanál szójaszósz2 gerezd fokhagymasó, borsolajElkészítjük a pácot. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Ehhez keverjük a mézet, a gyömbért, a szóját és a felaprított fokhagymát.A húst megmossuk, két-három helyen bevagdossuk. Sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. Kiolajozott jénai tálba vagy más sütőedénybe fektetjük a pipicombokat, ráöntjük a pácot és átforgatjuk benne.Alufóliával lefedve néhány órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőbe tesszük.200 fokos sütőben 45-60 perc alatt belül puhára, kívül ropogósra sütjük. Ehhez kb. 20 percig lefedve sütjük a húst, a bőrös felével lefelé. Majd megfordítjuk, eltávolítjuk a fóliát, és néhányszor meglocsolgatva a páccal ropogósra pirítjuk.