Gombakrémleves

  • 2013.04.28.
  • 8

Körösztmamám születésnapi menüjének első állomása volt ez a kétféle gombából készült krémleves. A rókagombától sokkal teltebb az íze, mintha csak csiperkét használtam volna. Rókagomba helyett más erdei gombát is használhatunk.Hozzávalók:150 g csiperkegomba150 g rókagomba1 fej vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma0,5 dl tejfölolajsó, bors1 zöldségleveskockaőrölt köményrozmaringmajoránnakakukkfűpetrezselyemlevél plusz 2-3 gomba levesbetétnekA gombát megtisztítjuk, felkockázzuk.A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon, csipetnyi sóval üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a gombát, picit átpirítjuk. Hozzákeverjük a felaprított fokhagymát. Felönjük vízzel, beledobjuk a leveskockát, fűszerezzük, és puhára főzzük a gombákat.Lehúzzuk a tűzről, és öszzeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölt, és még egyszer felforraljuk.Közben a levesbetétnek szánt gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, pici olajon, sóval, borssal ízesítve megpirítjuk. (Adhatunk helyette pirított zsemlekockát is.)

Címkék

Levesek Gomba Vega