Málnás dobos torta

  • 2013.03.17.
  • 0

Unokaöcsém az elmúlt két évben epres-csokis kombinációt kért szülinapjára. (Az egyik az Epres csokoládétorta, a másik Osztrák csokoládétorta eperrel).Idén azonban már nem tudtam tovább variálni, így valami újdonsággal kellett előállnia. Gondolkodás nélkül vágta rá: akkor legyen málnás dobos torta. A nagy klasszikusból házilag is könnyen elkészíthető torta született. Az alapja piskóta, a krémje édesen kakaós, a gyümölcstől üdítő, a karamelltől ropogós. Jó ötlet volt!Boldog szülinapot, Peti!Hozzávalók:5 tojásból piskóta1/2 liter tej70 g liszt3 evőkanál kakaópor175 g vaj250 g porcukor300 g friss vagy fagyasztott málna4 evőkanál krisálycukorHa fagyasztott málnát használunk felolvasztjuk.A tejet, a lisztet és a kakaóport csomómentesre keverjük, felforraljuk és sűrű krémmé főzzük. Félretesszük és teljesen lehűtjük. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd kanalanként beleforgatjuk a hideg kakaós krémet.Ötfelé vágjuk a tortát. A felső lapot bevonjuk karamellel. Ehhez a kristálycukrot felolvasztjuk, sötét karamellé pirítjuk, majd a piskótalapra öntjük. Egyenletesen eloszlatjuk rajta, és felszeleteljük.Összeállítjuk a tortát. A lapokat megkenjük krémmel, megszórjuk málnával. A tortát kívülről is krémmel borítjuk, végül a tetején elrendezzük a karamelles piskótaszeleteket.