Lazac juharszirupos pácban sütve

  • 2018.03.26.
  • 2

 Lazacot gyakran sütök, általában minden héten. Egészséges, az ára is elfogadható, hamar elkészül és nem utolsósorban nagyon finom. Ez az elkészítési mód a kedvencünk újabban: keverek egy finom pácot és abban készülnek el a halszeletek nagyon kényelmesen, a sütőben sütve.

 A pác összetétele: néhány löttyintés juharszirup, két gerezd fokhagyma, egy evőkanál mustár /bajor édes mustárt szoktam használni/, fél citrom leve, kevés só és jó minőségű olivaolaj bőségesen. Most látom a képről, hogy ez egy nemzetközi pác: kanadai juharszirup, olasz olivaolaj, német /bajor/ mustár, szicíliai citrom, spanyol /?/ fokhagyma, görög tengeri só... 

 A lazacot szeletekre vágom, megmosom, áttapintom és ha találok, eltávolítom a rejtett nagy szálkákat. A páclevet jól összekeverve a besózott, borsozott lazacszeletekre öntöm. Így várakozhat akár a sütőben is sütésig.

 Kb. 40 - 45 percig sütöm 180 fokon, 20 percig fóliával lefedve, utána fedés nélkül. Egyszer-kétszer meglocsolom a páclével. Így néz ki, ha elkészül.

 És a tálalás kukoricás rizzsel és salátával.

 Meg lehet öntözni még a finom sült páclével: nagyon szereti mindenki, aki kóstolta.

A mostanival együtt tizenkét lazac-recept szerepel a Lepcsánkparty blogon. Ízelítőül néhány:
http://lepcsankparty.blog.hu/2015/10/19/boritekolt_lazac_ujratoltve
http://lepcsankparty.blog.hu/2016/09/26/spenotos_lazac_leveles_tesztaban
http://lepcsankparty.blog.hu/2016/11/07/feherborban_posirozott_lazac