Angus steak

  • 2017.07.31.
  • 6

A jó öreg Angus-t mindig szívesen rendeli az ember étteremben, hogy lehetne akkor ellenállni az alkalomnak, ha egy üzletben elfogadható áron kaphatunk 21 napig érlelt Angus steakhúst?
Készítsük el otthon, nem nagy ördöngősség! Íme, az eredmény - ugye, nem is rossz?
 Így néztek ki a finoman márványozott szeletek sütésre várakozva, már szobahőn tartva, enyhén sózva, gazdagabban borsozva és olivaolajjal megkenegetve.

 Ha steak-ebédre/vacsorára készülünk, nagyon fontos a sorrend és a jó időzítés. Legtöbbször gombát adok mellé, így annak a sütésével kezdem a munkát. A megtisztított, félbe-negyedbe vágott csiperkéket olajon megsütöm, sózás és provanszi fűszerekkel való ízesítés után, néha kicsit lefedve - pár perc alatt el is készül. Egy lefedett jénai tálban félreteszem.

 Most jön a java: a hús sütése. Felforrósítom az öntöttvas grillserpenyőt - olaj nélkül. Amikor már forró, beleteszem a hússzeleteket. Mivel szép csíkokat hagy a sütő, egy perc után fordítok a húsok állásán egy negyedet - így kapjuk meg a csini négyzetrácsos mintát. Két percet sül az egyik oldalon és két percet a másik oldalon, így lesz a közepe rózsaszín: á point. Ha letelt a sütési idő, egy porcelántálba tesszük a steakeket pihenni, lefedve.

 Végül egy kis krumplit is érdemes sütni, hogy komplett legyen, ezúttal rósejbnit, azaz vékony karikákra szelt, leszárított krumplikarikákat sütöttem bő forró olajban. Papírtörlőre szedtem, csak utólag szabad sózni.

 Minden elkészült, lehet tálalni. 

Facebook-on is megtalálhatjátok a Lepcsánkparty legjobb posztjait és receptjeit!