Mozzarellás padlizsános rakott csirkemell

  • 2017.07.03.
  • 1

 Gyönyörű hazai padlizsánokat kaptam a piacon, így egy mediterrán jellegű rakott finomságot ötlöttem ki belőlük. Hús + tészta + zöldség egy tálban összesütve - ebből csak jó sülhet ki. Nem találtam ilyesféle receptet a neten, így magam komponáltam, részben a Pármai padlizsán, részben a Pasta alla Norma receptek ihletésére, amelyek a Lepcsánkparty blog hasábjain is megtalálhatók.

 Feltettem főni a színes kunkori olasz száraztésztát. A megmosott, viszonylag vastagra szelt /1 - 1,5 cm/ padlizsánokat olajban megpirítottam. Ez mindig nagyon fontos, így lesznek a padlizsános ételek különösen finomak.

Utána megpirítottam a két centiméter vastagra szeletelt, sózott, borsozott, préselt fokhagymával ízesített csirkemellet. A vastagabb hússzeletek nem fognak kiszáradni és zamatosak maradnak a sütés során. Egy doboz passzírozott paradicsomot ízesítettem sóval, borssal, oregánóval, provanszi fűszekeverékkel és egy kis cukorral. Nem is kell összefőzni, az majd a sütő dolga lesz.
Egy nagyobb és mélyebb porcelántál aljára öntöttem a kevéske, sütésből maradt olajat, erre került a színes tészta, amire ráöntöttem a paradicsomszósz felét.

 A következő sor az elősütött csirkemell-szeletek.

Ezt követik a megpirított padlizsánkarikák. 

Most a paradicsomszósz második fele következik, utána a felkarikázott, jobb minőségű mozzarella, megszórva apróra vágott friss bazsalikomlevéllel. 

 Előmelegített sütőben 40-45 percig sütöttem: az ízek remekül összeértek. A mozzarella miatt frissen érdemes fogyasztani, apróra vágott friss bazsalikomlevéllel meghintve.

Hozzávalók négy személyre:
másfél nagyobb csirkemell, két padlizsán, két mozzarella, só, bors, két gerezd fokhagyma, friss bazsalikom.
A paradicsomszószhoz: 1 doboz passzírozott paradicsompüré, oregánó, provanszi fűszerkeverék, só, bors, cukor.