Éttermi feeling otthon: marlin édesburgonyával

  • 2017.03.13.
  • 8

Azaz egész pontosan: marlin édesburgonyával, garnélával, zöldfűszeres fokhagymás öntettel és avokádós salátával. Egy kis éttermi feeling otthon, igazán kevés idő- és energiabefektetéssel. Guszta, ugye?
 Kóstoltam már édesburgonyát, de még nem próbálkoztam az elkészítésével egészen mostanáig. A piacon szembejött velem ez a csinos 70 dekás darab, így adva volt a lehetőség.
 Meghámoztam, felszeleteltem nagyjából egyforma darabokra, megmostam,

 sütőpapíros tepsibe raktam, besóztam, borsoztam, rápréseltem egy gerezd fokhagymát, egy kis olivaolajat hintettem rá és pár levélke rozmaringot is. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöttem, közben egyszer átforgattam.

Időközben elkészítettem a salátát: a csomagolt vegyes zöldsalátát egy felkockázott avokádóval kevertem össze. Az öntet német (édes) mustár, balzsamecet, citrom, olivaolaj és só hozzáadásával készült, ráöntöttem a salátára, majd lefóliázva a hűtőbe tettem tálalásig.
 A marlin teljesen szálkátlan, hiszen igazán nagyméretű halból valók a szeletek - írtam már róla korábban is e blogon: http://lepcsankparty.blog.hu/2017/02/24/marlin_steak
A két szép friss, vastag marlin-steaket előzőleg enyhén besóztam, borsoztam és citromlével meglocsoltam. Amikor az édesburgonya már majdnem elkészült, kevés felhevített olivaolajban oldalanként 3 - 3 percig sütöttem a halat és nem tovább! Előzőleg néhány garnélarákot is megsütöttem 2-3 perc alatt egy kis fokhagymával.

A tányérra került a marlinszelet, a tetején pár rákkal, néhány édesburgonya-cikk, egy kis avokádós saláta és a halhoz készített öntet, amelyhez a tejfölbe kevertem kakukkfű-levélkéket, zúzott fokhagymát,csipetnyi provence-i fűszerkeveréket és sót.

Hamar elkészült, nagyon finom lett, olyan, mint egy éttermi fogás - és még ki sem kellett mozdulnunk otthonról.