Rakott csirkecomb olaszosan

  • 2017.02.06.
  • 5

Csirkecomb olaszosan, tehát paradicsom, sajt, gomba, bazsalikom, spagetti - valahogy így, egyszerűen. Akkor lássunk most egy variációt az éppen otthon lévő alapanyagokból: filézett csirke felsőcomb, barna csiperkegomba, isteni kecskesajt, koktélparadicsom, bazsalikom, rozmaring, passzírozott paradicsom és linguine tészta (azaz lapos spagetti).

A pontos mennyiségek /5-6 személyre/: 6 csirkecombfilé, 30 deka barna csiperke, 5-6 szem koktélparadicsom, fél doboz paradicsompüré, 15 deka jó minőségű lágy kecskesajt, fél zacskó linguine tészta, só, bors, olaj, friss rozmaring és bazsalikom.

 Először is felteszem a tészát sós vízben főzni, közben a besózott, borsozott, kettévágott csirkecombfiléket kevés olajon megkapatom, némi friss rozmaringgal fűszerezve.

 Ha elkészült a linguine (spagetti vagy akár penne is ugyanolyan jó), lerakom egy nagyobb mély jénai tálba, nyakon öntöm a passatá-val, azaz a paradicsompürével és megszórom apróra vágott friss bazsalikomlevelekkel.

 Erre kerülnek az elősütött csirkecomb-darabok. A megmosott, kettévágott barna csiperkegombát (ezt jobb ízűnek érzem a fehérnél) beleszórom az edénybe, rárakom a darabolt kecskesajtot (ezt lehet fetával is helyettesíteni) és a kettévágott koktélparadicsomokat. Nem sózom, mert a kecskesajt kissé sós. Már csak újra egy kis bazsalikom kell a tetejére és mehet is az előmelegített sütőbe.
Imádom a 'mindent egyben' ételeket, az ízek remekül összeérnek, és nem kell külön körettel bajlódni. A sütő időzítésével pontosan a megadott időben elkészül, miközben én vígan dolgozhatok és utána vár a friss meleg vacsora.