Klasszikus birsalmaleves

  • 2016.10.10.
  • 6

Az őszi évszak biztos befutója a birsalma: szeretik kicsik és nagyok is.

 Tisztításuk nem könnyű, mert elég kemény a gyümölcs: meghámozom, magházát kiveszem. Kisebb darabokra vágom, megmosom és rögtön citromkarikás vízbe teszem, hogy meg ne barnuljon. Ízesítésül másfél evőkanál barnacukor, néhány szem szegfűszeg és egy kevés őrölt fahéj szolgál egy csipet só mellett.

 Felforralom, elég hamar meg is puhul a birsalma és jöhet a habarás. Ezúttal népies módon tejföllel készítem: másfél evőkanál tejfölt elkeverek egy evőkanál liszttel és hozzáadok a levesből egy-két kanállal. Szűrőn keresztül a leveshez keverem. Ezután még össze kell forralni a levest kb. 5-6 percig. Természetesen tejszínnel is behabarhatjuk, vagy a gyümölcs egy részét átturmixolva is sűríthejtük a levest.

 Annyira finom a birsalmaleves illata és olyan selymesen jó érzést ad a gyomorban: érdemes kipróbálni.

 Az utolsó képen egyetlen dédelgetett birsalmafánk első termései láthatók. Évek óta reménykedtünk virágzáskor és most először termést is hozott a kis fa. Valami ünnepi alkalomra várnak a saját birsalmák.




Címkék

Birsalmaleves