Csomagolt lazac

  • 2016.05.30.
  • 7

Mit rejt a csomag? Mindjárt belenézünk. Ezzel a zseniálisan egyszerű módszerrel percek alatt előkészíthetjük a vasárnapi ebédet és nem kell hosszasan a konyhában lennünk - ugye, hogy ez minden háziasszony álma?

Olyan rövid a spártgaszezon, nézzétek el, ha mostanában többször is posztolok spárgás ételt. Propagálni is szeretném, mert isteni finom, könnyen elkészíthető és nagyon egészséges. A zöldspárgák végeit letöröm és jól megmosom - ennyi az előkészítés.

 Egy jó nagy sütőpapír közepére egy darabka vajat teszek, arra fektetem a besózott lazacfilét. Két oldalára vékony krumplikarikák kerülnek, erre néhány szál spárga. A halat borsozom és citromfüves fűszerkeverékkel meghintem, a tetejére egy karika citromot és némi zöldfűszeres vajat rakok. És kész!

A sütőpapír oldalait behajtom, saját módszerem szerint mini tűzőgéppel egyesítem a végeket, hogy zárt csomagot kapjunk. Két csomag fér egy tepsibe, így egymás alá került két tepsi a sütőbe. Az időzíthető sütő pedig a legjobb barátom: beállítom 180 fokra légkeveréssel, 1 órás időtartamra. (Bele kell számítanunk, hogy a sütőnek fel kell melegednie.)

Most pedig lássuk, mint rejt a csomag!

A zárt csomag gőzében minden megpuhult, a lazac tökéletes lett és nem száradt ki, a spárga és a krumpli puha, picit meg is pirult és átjárta a finom fűszervaj. Igazán nagyszerű étel, ajánlom kipróbálni (akár más kombinációban is).