Farkassügér piros-fehér-zöld körítéssel

  • 2016.05.16.
  • 7

Az egyik legfinomabb húsú tengeri hal a farkassügér, azaz branzino, ami itthon is kapható frissen. Ez a négy halacska már konyhakészen várakozik a tepsiben. Megsóztam, citromos halfűszerrel hintettem kívül-belül, a hasukba citromkarikákat és fokhagymás fűszervajat tettem és meglocsoltam olivaolajjal. A sütés történhet hagyományos légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 30 percig, vagy grill módozatban 15, majd fordítás után megint 10 percig.

Piros - fehér - zöld grillezett zöldségeket képzeltem el a hal mellé: paradicsomból, édesköményból és zöldspárgából. A paradicsomok hátát keresztbe bevágtam, apróra vágott rozmaringgal meghintettem. Az édesköményt felszeleteltem, a zöldspárga fás végét letörtem. Hőálló tálba rendeztem őket, olivaolajjal meglocsoltam és enyhén besóztam. 180 fokra előmelegített sütőben lefedve kb. fél óráig pároltam-sütöttem (mivel az édesköménynek több idő kell), utána a fóliát eltávolítva még 6-8 percig grilleztem kettes grillfokozaton.

Azért még egy kis linguine tésztát is főztem, bazsalikomlevelekkel és frissen reszelt pecorino sajttal ízesítettem.

 Így nézett ki az elkészült zöldségtál. 

A hal tányérra tálalva, grillezett zöldségekkel és linguinével, egy kis ánizskaporral díszítve.