kacsacomb almás-hagymás pároltkáposztával (AnicasubRosa)

  • 2014.09.29.
  • 7

Elindultam szombat délelőtt a boltba, az járt a fejemben, úgy ennék egy kis kacsacombot, de úgysem fogok kapni. Bementem sógornőmhöz a hentesüzletbe, mondtam, segítsen kitalálni, mit főzzek. Már becsomagolta, lemérte a bőrösoldalast, amikor balra néztem és felsikkantottam: Juti, az ott kacsacomb?! Frissen melegében gyorsan elhoztam azt a hat darabot, ami ott vigyorgott, majd este befűszereztem fokhagyma-péppel, sóval, és másnap rozmaringosan megsütöttem, egy birsalmával együtt.A pároltkáposzta receptjét a netről nyúltam, a rengeteg variáció közül nekem az volt szimpatikus, amelyikben a felcsíkozott lilakáposztát, egy reszelt almát és egy fej vékonyra vágott hagymát két evőkanálnyi kacsazsíron, két evőkanál mézzel pár percig dinsztoltam, majd kb. egy deci vizet, csipet őröltköményt, még kevés sót és két evőkanál balzsamecetet adtam hozzá, aztán vagy 20 percig pároltam fedő alatt. Úgy mint James Bond: Rázva, nem keverve (kavarva)! 
 
És akkor mégegyszer a hozzávalók:
A kacsához
4-6 kacsacomb:
fokhagyma

1-2 ágnyi rozmaring (vagy egy kk. őrölt)
1birsalma
zsiradék
A káposztához:
1 fej lilakáposzta csíkokra vágva
1 alma reszelve
1 fej lilahagyma szeletelve
zsiradék
2 evőkanál méz
őröltkömény, só
2 evőkanál balzsamecet
Ha valaki ráéhezett egy jó kacsára, még javaslom ezt a verziót