Oreo macaron

  • 2019.12.04.
  • 6

Hozzávalók:10 dkg mandulaliszt (finomra darált mandula)3 dkg oreo keksz (előtte eltávolítjuk belőlük a tölteléket és úgy mérjük)13 dkg porcukor10 dkg tojásfehérje (pihentetett, sobahőmérsékletű)1/8-ad teáskanál "cream of tartar" (tisztított borkő)9 dkg porcukorTöltelék:12 db oreo keksz e tölteléke16 dkg vaj50 ml porcukor2 evőkanál oreo kekszmorzsa (a töltelék nélküli kekszekből pár darab mozsárban összetörve)A mandulalisztet, oreo kekszet és a porcukrot késes aprítóban összeforgattam, azután átszitáltam.A tojásfehérjéket elkezdtem géppel habbá verni,mikor már kezdett habosodni, hozzáadtam a borkőt, és kevesenként a porcukrot. Mikor már a habverőt kihúzva a hab csúcsot hagyott, hozzáforgattam egy gumispatulával a száraz keveréket és addig forgattam a spatulával amíg kissé folyósabbá vált. Ekkor simma csővel ellátott cukrászzsákba tettem és sütőpapíros tepsibe kis korongokat nyomtam (a sütőpapír alá a netről kinyomtatott macaronokhoz való sablont tettem,hogy kb. egyforma méretű macaronokat kapjak). Párszor a tepsit a konyhapulthoz ütöttem, hogy a légbuborékok eltűnjenek. Szobahőmérsékleten hagytam pihenni, amíg a macaronok teteje kérget kap (= ujjunkkal hozzáérve nem hagy nyomot, nekem most 1 órát pihentek).150 fokos előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöttem. A tepsin hagytamkihűlni, csak utána szedtemle őket a papírról.A töltelékhez a puha vajata porcukorral habosra kevertem, hozzáadtam a kekszekből kikapart tölteléket és a kekszmorzsát. Ezt is nyomózsákból nyomtam a macaronok közepére, majd a másik macaront ráhelyezve kissé összenyomtam, hogy a töltelék szépen elterüljön.Hűtőben pihentetjük legalább másnapig.

Címkék

Macaron