Kínai szezámmagos csirke

  • 2019.07.22.
  • 0

Hozzávalók:70 dkg csirkemell3 evőkanál görög joghurt2 csapott mokkáskanál só--- A palacsintatésztához:6 evőkanál simaliszt4 evőkanál burgonyakeményítőfél mokkáskanál sütőpor1 evőkanál olajsószódavíz szükség szerint--- A mázhoz:4 evőkanál ketchup (nálam csípős)1 evőkanál paradicsomsűrítmény4 evőkanál baracklekvár1 evőkanál méz5 teáskanál ecet (fehér borecetet tettem)2 evőkanál pirított szezámmag+ liszt a panírozáshoz+ olaj a kisütéshezA csirkemellet ujjnyi csíkokra vágtam. Összekevertem a sóval és a joghurttal, majd lefedve betettem a hűtőbe egy éjszakára.Másnap elkészítettem a palacsintatésztát, a szódavizet aszerint adagoltam, amíg a kellő állagot elérte a tészta.A máz hozzávalóit egy szélesebb lábasban összemelegítem.A csirkemellcsíkokat egy kevés liszttel összeforgattam,majd egyenként a palacsintatésztába mártottam, és bő,
forró olajban kisütöttem őket
és papírtörlőre szedtem leitatni róla a felesleges olajat (többszöri adagban sütöttem ki - nem kell megijedni, ha a bunda nem lesz aranybarna, ez világos, szinte fehér marad,és jó ropogós).Amikor mind kisült, beleforgattam óvatosan a mázba, megszórtam a pirított szezámmagal, kicsit összeforgattam azzal is.Tojásos rizzsel és csípős káposztasalátával tálaltam.A recept ötlete
innen, pici módosításokkal.

Címkék

Csirkemell Kínai