Csirkehúsos lepénykék II.

  • 2019.07.17.
  • 8

Van már egy hasonló recept a blogomon
itt.
Ebbe most lecsó is került. Előnye az ilyen ételeknek, hogy
előző nap előkészíthető, másnap már csak ki kell sütni és elkészíteni a köretet hozzá.Hozzávalók:1,3 kg csirkemmelfiléA pácoláshoz:- lecsó: 2 közepes hagyma (vagy 1 nagy), 2 db paprika, 2 db paradicsom (meghámozva), olaj,só5 tojás1 teáskanál só1 teáskanál ételízesítő1 teáskanál őrölt pirospaprika3evőkanál ketchup4 gerezd fokhagyma2 teáskanál grill fűszerkeverék (só nélküli, vagy pedig a sót is tartalmaz,figyelembe venni a sózásnál)6 evőkanál burgonyakeményítőA pácoláshoz elkészítettem a lecsót: a hagymát apró kockákra vágtam, olajon üvegesre pároltam,hozzáadtam a kicsi csíkokra vágott paprikát,azt is kicsit pároltam,majd hozzáadtam a meghámozott,kockákra vágott paradicsomot. Kicsit hagytampárolódni, enyhén megsóztam. Egy tányérba szedve hagytam kicsit kihűlni.Közben a megmosott csirkemellet nagyon vékony csíkocskákra
vágtam.A pác hozzávalóit egy mélyebb tálban összekevertem, hozzáadtam a lecsót és a csirkemellcsíkokat. Folpack fóliával lefedtem és hűtőbe raktam (minimum egyéjszakára, de maradhat tovább is).Másnap teflonserpenyőben olajat hevítettem, és a masszából kis lepénykéket sütöttem. Köret lehet krumplipüré, vagyakár sült krumpli is.

Címkék

Csirkemell