Gombás sertéstokány

  • 2019.05.14.
  • 5

Hozzávalók:1,2
kg sertéslapocka2 nagy hagyma40 dkg barna csiperke gomba (barna champignon)20 dkg füstölt szalonna3-4 dl tejföl2 evőkanál simaliszt1-2 evőkanál paradicsomsűrítmény1 db paprika2-3 teáskanál őrölt pirospaprikasó, őrölt borsA húst és a szalonnát csíkokra, a hagymát kockákra vágtam.A gombát felszeleteltem.A szalonnát kissé megpirítottam, hozzáadtam a hagymát, üvegesre pároltam. Rádobtam a húst, azzal is pirítottam, sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a paradicsomsűrítményt, gombát és a félbevágott zöldpaprikát, megszórtam őrölt pirospaprikával. Az egészet puhára pároltam (ha kell, felöntöttem kevés vízzel).A tejfölben elkevertem a lisztet. Amikor már a hús megpuhult, a lisztes-tejfölös keverékhez tettem a hús szaftjából, hogy a hőt kicsit kiegyenlítsem, majdaz egészet a húsra öntöttem, kb. 5 percet kevergetve kicsit összefőztem, végül utánaízesítettem még ha kellett. Nokedlivel tálaltam.