Epres tiramisu pohárban

  • 2019.05.18.
  • 4

Hozzávalók:50 dkg eper4
dkg porcukor1 teáskanál citromlé20 dkg görög joghurt35 dkg mascarpone3 evőkanál tojáslikőrkb. 4 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)1 csomag vaníliáscukor1 mokkáskanál vaníliapaszta2,5 dl tejszín (33%-os)+ babapiskóta (kb. 20-25 dkg)+ díszítéshez párszem eper, mentalevélkékA megmosott, lecsepegtetett eper felét a 4 dkg porcukorral és a citromlével botmixerrel pürésítettem. A maradék epret kis darabokra vágtam és elkevertem az eperpürében.A mascarponet a joghurttal, porcukorral kikevertem, hozzáadtam a tojáslikőrt, vaníliáscukrot, vaníliapasztát.A tejszínt habbá vertem és a mascarpones krémhez forgattam.A babapiskótákat félbevágtam. A pohár aljába tettem az epres masszába mártott babapiskótát, egy keveset még csorgattam rá a darabos eperpépből, erre jött a mascarpones krém, újra eperpépbe mártott piskóta és egy kevés darabos eperpép még rácsorgatva, mascarpones krém... így rétegezve tovább. A tetején levő mascarpones krémre még kevés eperpép került. Beraktam egy éjszakára a hűtőbe. Másnap friss eperrel és mentalevekkel díszítettem.