Pácolt sertéstarja

  • 2019.04.18.
  • 6

Hozzávalók:kb. 1,5 - 1,7 kg csont nélküli sertéstarjaA páchoz:2 evőkanál őrölt pirospaprika4 duci gerezd fokhagyma3 evőkanál olaj1 teáskanál mozsárban összetört koriandermag1,5 teáskanál sóízlés szerint frissen őrölt borsízlés szerint csili vagy erős pistaA megmosott, szárazra törölt sertéstarját vastagabb szeletekre vágtam, a széleken pár helyen bevágtam, hogy sütéskor ne kunkorodjon majd fel. Bekentem a páccal, jól beledörzsöltem. Egy tálba raktam, folpack fóliával letakarva hideg helyre tettem egy éjszakára pácolódni.Másnap tepsibe raktam, alufóliával lefedve 130 fokos előmelegített sütőbe tettem. 2 óra után a fóliát levettem, a hőfokot megemeltem 200-ra és tovább sütöttem míg szép pirosra nem sült (közben 1x megfordítottam a hússzeleteket).

Címkék

Sertéstarja