Adria szelet

  • 2019.04.14.
  • 9

Hozzávalók: (35 x 27 cm-es tepsi)4 egész tojás18 dkg kristálycukor80 ml olaj80 ml langyos víz20 dkg rétesliszt1 csomag sütőpor2,5 dkg kakaóporKrém:6 dl tej2 csomag vaníliás pudingpor5 evőkanál kristálycukor25 dkg teavaj10 dkg pirított, durvára darált dió (vagy mogyoró)kb. 5-6 evőkanál porcukor (ízlés szerint)Tejszínhab:5 dl tejszín ( 33%-os)2 csomag habfixáló2 (enyhén púpozott) evőkanál porcukorA sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.A kakaós piskótához az egész tojásokat a cukorral jó habosra keverjük. Ezután lassan hozzácsorgatjuk az olajat is, majd a langyos vizet, végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk. Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat és a kristálycukrot,
majd folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Folpack fóliát simítunk a puding közvetlen tetejére, hogy ne bőrösödjön meg, így hagyjuk kihűlni.A szobahőmérsékletű vajat a szintén szobahőmérsékletűre hűlt pudinggal habosra keverjük, majd hozzáadunk ízlés szerint még porcukrot (kb. 5-6 evőkanálnyit) és végül a pirított, kihűlt és durvára darált diót (vagy mogyorót) is. A krémet a kihűlt kakaós piskótára simítjuk (megj.: én a piskóta tetejéről leszedtem a felül levő tésztaréteget, de ez a lépés elhagyható). Hűtőbe tesszük.Közben a tejszínt a fixálóval és a porcukorral habbá verjük, majd a diós krémrétegre kenjük. Tetejére reszelhetünk csokit, vagy megszórhatjuk durvára vágott dióval (mogyoróval).Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

Címkék

Dió Mogyoró