Vakondtúrás sütemény

  • 2019.03.24.
  • 1

Hozzávalók:3 tojás18 dkg porcukor2 dl olaj2 dl tej32 dkg simaliszt3 evőkanálkakaó1 csomag sütőporKrém:2,5 dl tej3 evőkanál kristálycukor1,5 csomag vaníliás pudingpor40 dkg tejföl (18%-osat tettem)25 dkg túró (jobb ha krémes túróót használunk)2-3 evőkanál porcukor1 csomag vaníliáscukor10 dkg főzőcsoki apróra vagdalva2,5 dl tejszín (33%-os)+ banánA tojások sárgáit a porcukorral habosra keverjük. Hozzácsorgatjuk lassanként az olajat, majd a langyos tejet is. A lisztet a kakaóval és a sütőporral szárazon összekeverjük, hozzákeverjük a kikevert tojássárgákhoz, végül beleforgatjuk a tojások fehérjéből keményre vert habot. A masszát vajjal kikent és liszttel kiszórt tepsibe simítjuk, majd 160 fokos előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.Közben a tejből, pudingporból és a 3 kanál kristálycukorból sűrű pudingot főzünk. Folpack fóliával letakarjuk, úgy, hogy közvetlen a puding felületére simítjuk a fóliát, így nem fog megbőrösödni. Hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor teljesen hideg, kézi mixerrel habosra keverjük.A túrót áttörjük (villával vagy krumplinyomóval). Hozzáadjuk kikevert pudingot, a tejfölt, vaníliáscukrot, porcukrot, jól összekeverjük. Belekeverjük az apróra vagdalt csokit, végül pedig beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.A kihűlt tésztalapot egy kés segítségével kicsit kivájjuk. (A széleken kb. fél-1 cm-en meghagyva.)A kivájt tésztát félrerakjuk.Az így előkészített tésztalapot félgevágott banánokkal kirakjuk. Erre rákenjük a krémet, elsimítjuk, majd rámorzsoljuk a félretett tésztamorzsát. Hűtőbe tesszük egy éjszakára,hogy összeérjenek az ízek.

Címkék

Banán