Sült oldalas

  • 2019.03.16.
  • 2

Hozzávalók:oldalas (kb. 1,5-2 kg)só6-7 jó nagy gerezd zúzott fokhagyma1 jó púpos teáskanál őrölt pirospaprika1 púpos teáskáskanál őrölt füstöltpaprika (elhagyható)1 mokkáskanál rozmaringpor1 teáskanál durvára vágott köménymag3-4 evőkanál hideg vízA fokhagymát, fűszereket és a vizet összekevertem. Ráöntöttem a darabokra vágott, besózott oldalasra és jól beledörzsöltem. Hagytam lefedve a hűtőben másnapig.Másnap egy tepsibe raktam a húsokat. Lefedtem alufóliával. 130 fokos előmelegített sütőbe toltam, 2 óra után az alufóliát levettem róla, 200 fokra kapcsoltam a sütőt és tovább sütöttem, amíg szép pirosra nem sült. (Közben megforgattam, hogy mindkét oldala pirosra sülhessen.)Én krumplipürével és uborkasalátával tálaltam.

Címkék

Oldalas