Medvehagymás gnocchi medvehagymaszószos csirkemellkockákkal

  • 2019.03.23.
  • 0

Hozzávalók:kb. 60 dkg csirkemellsó, frissen őrölt színesbors1 hagymakb. 1,5 - 2 dl tejszín2 teáskanál simalisztegy jó marék apróra vágott medvehagymakevés olajA gnocchihoz:65-70 dkg héjában főtt krumpli (már tiszta súly, hámozás után- én előző nap szoktam megfőzni)1 kisebb tojás17 dkg simalisztegy jó marék apróra vágott medvehagymasóA gnocchihoz a hideg főtt krumplit meghámoztam, apró lyukú reszelőn lereszeltem. Hozzáadtam a tojást, sót, lisztet és a medvehagymát, összegyúrtam. Lisztezett felületen hurkákat sodortam belőle, kisebb darabokat vágtam belőlük, amiket kicsit meggömbölygettem, majd villával meggörgettem. Sós vízben kifőztem (enyhén lobogó vízben) és mikor feljöttek a víz tetejére, onnantól kb. 1-2 percet hagytam főni. Kiszedtem, hideg vízzel enyhén leöblítettem, lecsepegtettem. Tálba tettem,olajjal kicsit meglocsoltam.Közben a csirkemmelleket megmostam, papírtörlővel leitattam. Kockákra vágtam, sóztam, borsoztam. A meghámozott hagymát apróra vágtam, olajon uvegesre pároltam,hozzáadtam a húskockákat, pirítottam. Amikor már puha volta hús, behabartam a tejszínben simára kevert liszttel.
Kevergetve besűrűsítettem, utánaízesítettem még ha kell, ha túl sűrű, pici vízzel higítottam, hozzáadtam az apróra vagdalt medvehagymát.Tálalásnál kevés reszelt sajtot szórtam a tetejére.