Csirke tikka masala

  • 2019.03.16.
  • 5

Hozzávalók:kb. 75-80 dkg csirkecombfiléA páchoz:3 jó nagy evőkanál sűrű (görög) joghurt1 evőkanál őrölt pirospaprika2 evőkanál garam masala fűszerkeverék5 nagy gerezd fokhagyma1 teáskanál gyömbérpor3 evőkanál citromléfriss korianderzöld (nekem nem volt itthon, szárított petrezselyemzöldet tettem helyette)Továbbá:5 evőkanál (repce)olaj1 nagyobb hagyma5 gerezd fokhagyma6 db datolyaparadicsom1 mokkáskanál őrölt kardamom1/2
mokkáskanál őrölt fahéj1 púpos teáskanál garam masala fűszerkeverék1/2
mokkáskanál erős pista (vagy ízlés szerint)1 teáskanál (barna)cukorsó (kb. 2-3 mokkáskanálnyi, ízlés szerint)kb. 1,5 - 2 dl tejszín (33%-os)2 mokkáskanál burgonyakeményítőA megmosott, szárazra törölt csirkecombfilét kockákra vágtam.A páchozzávalóit összekevertem, majd belekevertem a húskockákat. Lefedtem, hagytam hűtőben pácolódni (legjobb egész éjszakán át, de nekem most csak 3 órát pácolódott).Elkészítés:Az olajat egy tapadásmentes edényben felmelegítettem, rátettem a felkockázott hagymát és az apróra vagdalt fokhagymát, megpároltam, majd rátettem a negyedekbe vágott datolyaparadicsomot, 2-3 percet hagytam azzal is pirulni, majd rászórtam a fűszereket, cukrot, majd a bepácolt húst (az összes
páccal együtt). Hagytam kevergetve megpirulni, majd megsóztam, lefedve hagytam párolódni, amíg a hús puha nem lett. Ekkor hozzáöntöttem a tejszínt, amiben elkevertem előtte a burgonyakeményítőt. Ha kellett, utánaízesítettem még.Köretként párolt rizst készítettem hozzá (5 dl száraz rizsből).