Kukoricalisztes bagett

  • 2019.02.14.
  • 9

Hozzávalók:60 ml tej60 ml vízfél teáskanál cukor13 g friss élesztő1 csapott teáskanál só16 dkg sima kenyérliszt16 dkg kukoricaliszt4 dkg olajA hozzávalókból bedagasztottam a tésztát, hagytam megkelni. Azután 6 db-ra osztottam, letakarva hgytam a gombócokat pihenni 5-10 percet, majd megformáztam a bagetteket, ráraktam a bagettsütő tepsire. Folpack fóliával letakarva hagytam újból kelni, kb 35-40 percet. Közben a sütőt előmelegítettem 210 fokra. A sütő aljába egy kis lábaskába vizet tettem, hogy pára legyen a sütőben.Amikor letelt a 35-40 perc kelesztés, egy pengével bevágtam a bagettek tetejét, lespricceltem vízzel és betettem a sütőbe. 10 perc után a lábast a vízzel kivettem és úgy sütöttem tovább, míg szép színük nem lett.