Krumplis tészta (Gránátos kocka, Grenadirmars)

  • 2019.02.07.
  • 2

Hozzávalók:-A tésztához:25 dkg liszt1 nagyobb tojás2 mokkáskanál sópár evőkanál hideg víz60 dkg krumpli (tisztán mérve)2 hagymakacsazsír3 púpos mokkáskanál pirospaprikasó, frissen őrölt borsA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam. Fóliába csomagolva hagytam állni a konyhapulton.Közben meghámoztam a krumplit. Sós vízben feltettem főni.A hagymát meghámoztam, kockákra vágtam.Egy nagyobb fazékban sós vizet tettem forralni, öntöttem bele kevés olajat is.A tésztát kétfelé vágtam. Az egyiket gombócot visszatettem a fóliába, a másikat lisztezett táblán vékonyra nyújtottam. Félretettem egy konyharuhára kicsit száradni. Addig kinyújtottam a másik tésztagombócot. Azt is félretettem.Az első kinyújtott tésztát jól megliszteztem, kis kockákra vágtam. Majd a másik kinyújtott tésztát ugyanúgy kockákra vágtam, szitába téve leráztam róluk a felesleges lisztet. Ha forrt a víz,beletettem a tésztát, kifőztem (mikor feljöttek a víz tetejére,onnantól kb. 3-4 perc. Leszűrtem (nem öblítettem le), tálbe tettem, meglocsoltam olajjal és összekevertem.Egy lábasban kacsazsírt olvasztottam, rátettem a kockákra vágott hagymát, üvegesre pároltam. Megszórtam pirospaprikával, rátettem a leszűrt, kicsit krumplinyomóval összetört krumplit, pár percet pirítottam, sóztam, borsoztam, majd beleforgattam a kifőtt tésztát.Ecetes uborkával tálaltam.

Címkék

Krumpli