Fritule (horvát joghurtos fánkocskák)

  • 2019.02.22.
  • 2

Hozzávalók:1 kis doboz natúr joghurt
(180 ml)1 egész tojás2 evőkanál kristálycukor1 csomag vaníliáscukorkb. 15-18 dkg simalisztfél csomag sütőpor10 ml (2 teáskanál) alkohol (rum, én most vodkát tettem)reszelt citromhéjcsipetnyi só+ olaj a sütéshezfahéj és kristálycukor a hempergetéshezcsokiöntetesetleg baracklekvár....

A joghurtot és a tojást elkevertem egy kanállal, hozzáadtam a cukrot, sót, vaníliáscukrot, citromhéjat, alkoholt, majd végül a sütőporral elkevert lisztet (lisztet én először csak 15 dkg-ot tettem, és ha kell, akkor adtam hozzá még, függ a joghurttól is és a liszt minőségétől is).

Egy kisebb lábaskában ezután olajat melegítettem (kicsit magasabban legyen az olaj, hogy majd tudjanak megfordulni a fánkok). Mikor már elég meleg
az olaj (én 3-as fokozatra kapcsoltam a 6-ból, és egy videóban láttam, hogy egy fakanál nyelét tették az olajba ellenőrzésre hogy már elég meleg e, és mikor a fakanál nyele körűl rögtön az olajba mártáskor apró buborékocskák sisteregnek, akkor már jó a hőfok), akkor egy kiskanállal kis fánkokat raktam bele, amik azután maguktól meg is fordultak (ha mégsem fordul meg magától, forgassuk meg) és szép aranybarnára sütöttem. Papírtörlőre szedtem, majd fahéjas kristálycukorban meghempergettem.

Kínálhatjuk csokival megcsorgatva, vagy baracklekvárral stb.

Címkék

Joghurt Fánk