Fokhagyma krémleves (III.)

  • 2019.02.20.
  • 9

Van már 2 fokhagyma krémleves a blogomon :
itt
és egy
másik itt. Ez megint kicsit más.Hozzávalók:4 db közepes krumplikb. 15 duci gerezd fokhagyma (ízlés szerint)1 babérlevélsó, őrölt fehérbors, fokhagymaporpetrezselyemzöld (nekem szárított volt)1 - 1,5 dl tejszínA meghámozott krumplit kockákra vágtam, sós vízben (ami ellepi) feltettem főni. Mikor már puha volt, hozzáadtam 7 db fokhagymagerezdet (összezúzva), majd hagytam még 5 percet főni. Azután a babérlevelet kivettem, és egy botmixerrel pürésítettem a megfőtt krumplit a vízben. Felöntöttem vízzel (ha túl sűrű lenne), beletettem a maradék zúzott fokhagymát, hagytam főni még. Utánaízesítettem fehérborssal, sóval, és még kevés fokhagymaport is tettem bele, felöntöttem tejszínnel (amit először kevés meleg lével elkevertem). Tettem még a levesbe egy kevés szárított petrezselyemzöldet is.
Pirított fokhagymás kenyérkockákkal és reszelt sajttal tálaltam.

Címkék

Levesek Fokhagyma