Sajttekercs

  • 2019.01.03.
  • 6

Hozzávalók:kb. 40 dkg kemény sajt (egy darabban)sonkaszeletek12,5 dkg teavaj20 dkg vajkrém (ízesített is lehet)10 dkg tömlős sajt3 db keményre főtt tojás apró kockákra vágvakevés ecetes uborka apróra vágvaszínes paprika szintén apró kockákra vágvasóEgy nagyobb fazékban vizet tettem forrni.A keménysajtot egy hőálló zacskóba tettem, szorosan bekötöttem, majd a felforrt vízbe tettem, hogy megpuhuljon a sajt a zacskóban. Mikor már puha lett (kb 15 perc után), kivettem a zacskót, szárazra törölgettem, kivettem a puha sajtot belőle, egy szétterített nagyobb folpack fóliára tettem, egy másik folpackfólia darabot rátettem és úgy a két fólia között kinyújtottam. Sonkaszeletekkel kiraktam, rákentem a tölteléket és a fólia segítségevel óvatosan feltekertem. Becsomagoltam a fóliába jó szorosan és hűtőbe tettem minimum egy éjszakára. Mikor megdermed, szépen szeletelhető.Töltelék: a puha vajat, vajkrémet, tömlős sajtot kézi mixerrel habosra kevertem, kissé megsóztam. A paprikát, uborkát, és főtt tojást már egy gumispatulával kevertem hozzá.

Címkék

Sajt Hidegtál