Krumplis nudli

  • 2019.01.29.
  • 7

Most kicsit nagyobbakra csináltam, mert sült kacsacombok mellé készült köretnek, mellé még párolt lilakáposzta.Hozzávalók:(a képen dupla adagnyi van)60 dkg héjában főtt krumpli, előző nap főztem meg (60 dkg már tisztán mérve, hámozás után)1 kisebb tojás17 dkg simalisztsóA hideg főtt krumplit meghámoztam. Apró lyukú reszelőn lereszeltem. A tojást villával felvertem, hozzáadtam a lereszelt krumplihoz, majd a liszttel és sóval összegyúrtam. Ha nagyon ragad, lehet még kevés lisztet hozzáadni (én már nem tettem hozzá, csak a táblát liszteztem). Lisztezett gyúrótáblán a tésztából adagokban "hurkákat" sodortam, azokat tetszés szerinti méretűre vagdaltam, ezeket a darabokat még kissé megformáztam (én most nagyobbakra csináltam, mert kacsacombok köretének készült). Közben egy nagyobb fazékban sós vizet tettem forrni. Mikor már gyöngyözve forrt, lassan beleraktam a nudlikat (több adagban főztem ki) és amikor feljöttek a víz tetejére, kb. fél perc után kiszedtem enyhén leöblítettem hideg vízzel, jól lecsepegtettem, pár csepp olajjal meglocsoltam.

Címkék

Krumplis Tészta