Házi kebab csirkecombfiléből

  • 2019.01.29.
  • 6

A recept
innen. Praktikus, mert
előkészítve a fagyasztóban tartható, azután már pikk-pakk elkészíthető a gyors kaja. Én most párolt rizssel, fokhagymás öntettel és friss zöldségekkel tálaltam.Hozzávalók:csirkecombfilé (Lidl-s, én 8 db-ból csináltam)A páchoz:5 evőkanál joghurt1 hagyma lereszelve4 duci gerezd zúzott fokhagyma2 evőkanál sűrű paradicsompüré1 evőkanál őrölt pirospaprikaízlés szerint csiliízlés szerint őrölt bors (az eredeti receptben 1,5 teáskanálnyi szerepel)2 teáskanálnyi (kissé púpozva) oregánó1 evőkanál só2 evőkanál olivaolaj
(az eredeti recept ír még plusz 2 evőkanálnyi növényi olajat is, én azt már nem tettemhozzá)A pác hozzávalóit kikeverjük.A megmosott, szárazra törölt húsokat megforgatjuk a pácban, és egy tálba rakjuk egymásra, a maradék pácot a tetejére öntjük. Folpack fóliával szorosan letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.Másnap dupla rétegű folpack fóliára rakjuk a húsokat (én két csomagocskát csináltam,vagyis 4-4 combfilé került az egyes csomagokba) és szorosan feltekerjük,a levegőt kinyomkodva belőle, és a két végét szorosan bekötjük. Fontos hogy minnél jobban kinyomjuk a levegőt!Az így elkészített csomagokat betesszük a fagyasztóba.Én a főzés napján vettem ki reggel a fagyasztóból (1 csomagot csak) mert nem kell teljesen kiolvasztani, csak annyira hogy még fagyos legyen kicsit, de azért már tudjuk szeletelni. Ugyanis ha még fagyos, szép vékony szeleteket (2-3 mm) tudunk vágni belőle , amiket azután
pici felhevített olajon teflonserpenyőben megsütünk.

Címkék

Csirkecombfilé