Töltött minizsemlécskék

  • 2018.12.31.
  • 8

Hozzávalók:- A mini zsemlécskékhez:3 dl tej (én most tettem a mérőedénybe kb fél dl natur joghurtot és felöntöttem annyi tejjel, hogy együtt legyen 3 dl)1 teáskanál kristálycukor3 dkg élesztő50 dkg kenyérliszt (vagy simaliszt)1 teáskanál só3 dkg olaj+a lekenéshet tojásszóráshoz szezámmag- A töltéshez:vajkrém (tetszés szerinti ízesítésű, nekünk
tormás és fokhagymás ízlik legjobban)kolbászkarikákdatolyaparadicsom (karikákra vágva)salátauborka (vékonyra karikázva, amiket negyedekbe vágtam)rukkola (vagy fodros saláta)A
zsemlécskékhez bedagasztottam
a tésztát, hagytam kelni.Azután kinyújtottam, kis pogácsaszaggatóval (3,5 cm átmérőjű) kiszaggattam. sütőpapíros tepsire raktam, hagytam kelni még kb. 10 percet. Utána lekentem felvert tojással, megszórtam szezámmaggal. 175 fokos előmelegített sütőben világosra sütöttem (kb. 15-20 perc,mikor megemelem, alulról világosbarna - a teteje nem sül nagyon pirosra, ugyanis kiszárad ha soká hagyjuk sülni). Hagytam őket kihűlni. Azután éles késsel bevágtam (nem teljesen kell elvágni), megkentem ízesített vajkrémmel, tettem bele kolbászkarikát, negyed uborkaszeletkét, paradicsomkarikát, és rukkolát (vgy más salátát), átszúrtam egy fogpiszkálóval.

Címkék

Hidegtál