Pisztáciás aprósütemény

  • 2018.12.21.
  • 1

Hozzávalók:45 dkg simaliszt30 dkg vaj10 dkg darált pisztácia14 dkg porcukor2 tojás sárgájaesetleg 1 kanál tej vagy joghurt, ha nem állna összeA hozzávalókat összegyúrjuk, fóliába csomagolva hideg helyen pihentejük minimum 1 órát.Azután enyhén lisztezett felületen kinyútjuk (2-3 mm) és kiszaggatjuk tetszésszerinti formával. Sütőpapíros tepsire rakjuk, előmelegített sütőben 190 fokon világosra sütjük.Krém:1 csomag pisztáciás pudingpor (Dr. Oetker)2,5 dl tej10 dkg fehércsoki20 dkg puha vajízlés szerint pisztáciapaszta (készen kapható - inkább kevesenként adagoljuk)ízlés szerint porcukor+ pisztáciás csokoládé bevonómassza (készen kapható)+ vágott pisztácia a díszítéshezA pudingport megfőzzük a tejben. Levesszük a tűzről, kissé hagyjuk kevergetve hűlni, de nem teljesen, és hozzáaadjuk a darabokra tördelt csokit, hogy elolvadjon benne. Folpack fóliát teszünk rá, úgy, hogy a fólia közvetlenül a puding felszínére simuljon (így nembőrösödik meg a teteje).Hagyjuk teljesen kihűlni.A puha vajat habosra keverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Ízlés szerint adunk hozzá pisztáciapasztát, és ha édesebbre szeretnénk, akkor lehet pici porcukrot is hozzákeverni.A krémet nyomózsákba töltjük,és kis halmocskát nyomunk a keksz közepére, egy másik keksszel pedig kissé lenyomva a krémet összeragasztjuk a két darabot. Hagyjuk hideg helyen állni a megtöltött kekszeket, azután pisztáciás csokoládé bevonómasszába mártjuk a tetejüket
(amit én kevés kókuszzsírral olvasztottam fel). A tetejére vágott pisztáciát szórunk.