Kávés linzer fehércsokis-kávés krémmel töltve

  • 2018.12.19.
  • 6

Egy
Kávés linzer van már a blogomon. Ez most egy kicsit másmilyen: kukoricakeményítő is van a tésztájában. A recept
innen.Hozzávalók:20 dkg simaliszt20 dkg kukoricakeményítő1 csomag vaníliás pudingpor15 dkg porcukorfél csomag sütőpor2 púpos teáskanálőrölt kávé20 dkg vaj1 tojás sárgája1-2 evőkanál joghurtA kávés krémhez:2,5 dl tejszín (33%-os)10 dkg fehér csoki1 teáskanál instant kávé12,5 dkg vajízlés szerint őrölt kávéízlés szerint porcukorA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük minimum 1 órát. Azután kinyújtjuk, tetszés szerinti formákat kiszúrunk, sütőpapíros tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük (kb. 12 perc).A krémhez a tejszínt megmelegítjük (forralni nem szabad). A csokit egy tálkába tördeljük, majd ráöntjük a meleg tejszínt és
hozzáadjuk az instant kávét. Hagyjuk állni kb. 5 percet, azután elkeverjük hogy
a csoki teljesen elolvadjon. Kihűtjük. (Lehet előző este előkészíteni és éjjelre hűtőben jól lehűteni.) Azután felverjük.A
puha vajat habosra keverjük. Nagyon kis adagokban (nehogy kicsapódjon!!!)
hozzáverjük a felvert kávés tejszínt. Van akinek elég édes a fehér csokitól, de aki édesebbre szeretné a krémet, tehet hozzá porcukrot (én is tettem hozzá kevés cukrot).A krémmel (nyomózsákból) két-két kekszet összeragasztunk. Tetejét tetszés szerint díszítjük egy kis csokimázzal. Hideg helyen hagyjuk másnapig kicsit puhulni.