Baci di dama (olasz aprósütemény)

  • 2018.12.19.
  • 2

Hozzávalók:15 dkg
törökmogyoró13 dkg simaliszt4 csapott evőkanál keményítő15 dkg vaj8 dkg finom kristálycukor2 teáskanál vaníliapaszta (Dr.Oetker)1/2
narancs
reszelt héjaA mogyorót egy serpenyőben kissé megpirítjuk,majd mikor már illatozik, levesszük és egy papírtörlőbe csomagolva ledörzsöljük a héját. Hagyjuk kihűlni.Azután ledaráljuk, hozzáadjuk a lisztet, keményítőt, cukrot, narancshéjat, vaníliapasztát, vajat és összedolgozzuk. Egy órát hagytam állni letakarva, hideg helyen.Azután egy teáskanálnyi masszát (= 5 g) golyócskává formázni, sütőpapíros tepsire rakni (köztük egy kis távolságot hagyni, mert picit terül majd). Tetejüket nagyon enyhén lenyomtam. Amikor a tepsi megtelt, betettem a hűtőbe még. Közben a sütőt előmelegítettem 165 fokra. A tepsit a sütőbe téve kb 15-18 perc alatt megsütöttem a kekszeket. (A sütés után közvetlenül még nagyon puhák, a tepsin hagyjuk kihűlni.)Ha kihűltek, nutellával összeragasztottam.